Китайският външен министър е бил осведомен миналия месец за възможността

...
Китайският външен министър е бил осведомен миналия месец за възможността
Коментари Харесай

Китайският външен министър знаел още през юли за визитата на Пелоси

Китайският външен министър е бил информиран предишния месец за опцията председателката на Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати Нанси Пелоси да посети Тайван, съобщи Ройтерс, базирайки се на върховен американски чиновник.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън е разискал евентуалната аудиенция на Пелоси със своя сътрудник Ван И в диалог по време на форума на Г-20 в Бали, траял повече от пет часа, и е споделил, че решението дали ще има аудиенция зависи напълно от Пелоси, а не от държавното управление на Съединени американски щати.

" Въпросът е дали Пекин ще реши да се възползва от визитата като някакъв тип опрощение за предприемане на стъпки, които биха могли да бъдат ескалиращи, или по някакъв метод биха могли да доведат до спор ", съобщи висшият чиновник от Държавния департамент пред кореспонденти в Токио и добави, че Пекин не трябва да реагира прекомерно остро на пътуването, защото то не е нито извънредно, нито невиждано. " Китай не трябва да употребява това като предлог да продължава да прави, това, което прави, т.е. да се пробва да промени статуквото във връзка с Тайван ", сподели служителят. " И в случай че нейната аудиенция по някакъв метод бъде последвана от ескалация или рецесия, това ще е за сметка на Пекин ", добави той.

Източник Българска телеграфна агенция

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР