Китайският уеб-портал MyDrivers публикува нова пътна карта, разкриваща плановете на

...
Китайският уеб-портал MyDrivers публикува нова пътна карта, разкриваща плановете на
Коментари Харесай

Нова пътна карта на Intel разкрива имената и датите на излизане на новите процесори

Китайският уеб-портал MyDrivers разгласява нова пътна карта, разкриваща проектите на Intel за 2018 година. На един от слайдовете се виждат названията на потребителските десктоп процесори и прогнозните дати на тяхната поява на пазара.
Според тази информация, първото тримесечие на 2018 година ще е особено с първата вълна 2-,4- и 6-ядрени процесори от семейството Coffee Lake . Няма данни за появяването на 8-ядрени процесори от тази продуктова линия. За тези чипове особено ще излязат 3хх сокетите с имена H370 Express, B360 Express и H310 Express.

Също през първото тримесечие на 2018 година ще бъдат показани и по-достъпни версии на десктоп процесорите. В рамките на серията Gemini Lake ще се появят 2- и 4-ядрени чипове с марки Pentium Silver и Celeron.

През четвъртото тримесечие на 2018 година Intel има намерение да обнови процесорите Core X за HEDT платформата. Новите чипове Core X попадат в пътната карта по името Cascade Lake-X и това е първата поява на микроархитектурата Cascade Lake. Най-вероятно Intel търси опция за обособяване на микропроцесорите с шина Ring bus (Coffee Lake, Kaby Lake) от чиповете с Mesh Interconnect (Skylake-X).

Системите-върху-чипа Gemini Lake , които би трябвало да заменят сегашните Apollo Lake, съгласно тази карта, ще излязат в края на тази година и ще се употребяват в преносимите компютри от начално равнище.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР