Китайският телекомуникационен гигант "Хуавей" (Huawei Technologies Co. Ltd.) може да

...
Китайският телекомуникационен гигант "Хуавей" (Huawei Technologies Co. Ltd.) може да
Коментари Харесай

Huawei се кани да пусне своя операционна система до края на годината

Китайският телекомуникационен колос "Хуавей " (Huawei Technologies Co. Ltd.) може да пусне лична операционна система още през август или септември, заяви в петък изданието Global Times, цитирайки източници, осведомени с въпроса.

Според информацията на близкото до ръководещата Комунистическа партия издание операционната система за смарт телефоните на "Хуавей " ще бъде наречена "HongMeng " за вътрешния пазар и "Oak " за интернационалните пазари.

Новината идва след известия, че "Гугъл " (Google) е предизвестило американското държавно управление, че наложената от Министерството на търговията на Съединени американски щати възбрана на "Хуавей " съставлява опасност за националната сигурност на страната. "Гугъл " прикани Вашингтон да вдигне възбраната (да отстрани "Хуавей " от така наречен "черен лист " с компании) и акцентира, че желае да продължи да работи с китайската софтуерна компания.

Скоро след налагането на възбраната от страна на Съединени американски щати, редица компании по света взеха решение да преустановят тяхната взаимна активност с Huawei.

Така да вземем за пример "Водафон " (Vodafone), най-големият мобилен оператор в Обединеното кралство, спря поръчките на смарт телефони на Huawei, както сходно решение беше взето и от съществени снабдители на мобилни услуги в Япония (компаниите SoftBank Corp. и KDDI).

Освен това, производители на микрочипове като японския Toshiba и немския Infineon взеха решение да спрат техните доставки за китайския софтуерен колос.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР