Китайският телекомуникационен гигант China Unicom се похвали със своя милиарден

...
Китайският телекомуникационен гигант China Unicom се похвали със своя милиарден
Коментари Харесай

Втори китайски телеком се похвали с над 1 млрд. абонати

Китайският телекомуникационен колос China Unicom се похвали със своя милиарден клиент, като по този начин стана втората локална компания в бранша с сходно достижение, оповестява The Register.

Официалните данни на оператора демонстрират, че в края на януари той е имал 1,001 милиарда консуматори, от които 263 млн. употребяват 5G услуги, а над 505 млн. са в действителност IoT устройства (те са извънредно всеобщо навлезли на китайския пазар - б.р.).
 Китай тества 6G от Космоса с нов спътник
Китай тества 6G от Космоса с нов спътник

Целта е новата генерация мрежи да бъдат в употреба към 2030 година

За момента водач е China Mobile, която първа мина 1-милиардната преграда. Според последните данни телекомът има над 990 млн. мобилни клиенти (от които - 789 млн. на 5G), както и още 300 млн. с закрепена услуга.

China Telecom има 409 млн. мобилни клиенти (321 млн са с 5G) и 191 млн. плащащи за закрепена услуга.

Общо приказваме за 1,373 милиарда 5G абонамента - въпреки сигурно огромен % от тях да са на консуматори с повече от една SIM карта, служебни устройства и така нататък, все по този начин това е впечатляваща цифра.

The Register отбелязва, че достижението носи позитиви и за телекомите по света - в Китай операторите употребяват известното в сектора решение за облачна инфраструктура OpenStack, като отворената му архитектура разрешава модификациите, направени поради голямото мрежово натоварване, да се употребяват и другаде.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР