Китайският технологичен конгломерат Tencent продължава с агресивното си разрастване на

...
Китайският технологичен конгломерат Tencent продължава с агресивното си разрастване на
Коментари Харесай

Tencent придобиват Funcom

Китайският софтуерен конгломерат Tencent продължава с агресивното си разгръщане на полето на гейминга. Компанията е към този момент притежател на Riot Games, студиото зад League of Legends, както и на Riot Games, има също по този начин съществено дялово присъединяване в Quantic Dream, Epic Games, Ubisoft, Paradox, Supercell и Frontier.

През предходната година Tencent си обезпечи също по този начин и 29% от дяловете на основателя на Secret World и Conan Exiles Funcom. А в този момент компанията разгласи, че са приключили придобиването и на останалата част от акциите на студиото. Tencent дават обещание да няма промени по върховете на Funcom, като се чака студиото да продължи да действа като самостоятелна компания. Игри, като Conan Exiles, Secret World Legends, Age of Conan и Anarchy Online ще продължат да получават естествена поддръжка, твърдят двете страни.

„ Досега имахме една страхотна връзка с най-големия ни акционер и ние сме разчувствани от появилата се опция “, споделя във връзка придобиването изпълнителният шеф на Funcom Руи Касаис. „ Ще продължим да сътворяваме страхотни игри, които хората по целия свят да играят и имаме вяра, че поддръжката на Tencent ще изведе Funcom до идващото равнище в развиването му. Tencent ще обезпечи на Funcom оперативната експертиза и запас, които компанията има в качеството си на водещ състезател в гейминг пространството “.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР