Китайският технологичен гигант Alibaba Group е мишена на около 300

...
Китайският технологичен гигант Alibaba Group е мишена на около 300
Коментари Харесай

Джак Ма: Alibaba осуетява по 300 млн. хакерски атаки на ден

Китайският софтуерен колос Alibaba Group е цел на към 300 млн. хакерски атаки всеки ден, съгласно създателя и някогашен изпълнителен президент на компанията Джак Ма, написа profit.bg. Ма съобщи, че “се гордее ” с това, че макар множеството опити за хакерски пробиви, подразделението за разплащания на групата Alipay, което има близо 1 милиард консуматори и обработва преводи на стойност 50 милиарда $ всеки ден, към момента не е изгубило “нито един цент ” в интерес на хакерите.

“Срещу Alibaba Group има по над 300 милиона хакерски опити дневно. Всеки ден. Но се оправяме с това. Нямаме дори и един проблем, ” съобщи Ма по време на конференция на Forbes в Сингапур.

За съпоставяне китайският софтуерен колос Huawei е обект на към 1 милиона хакерски атаки на ден, съгласно шефа по сигурността на компанията. Другите софтуерни компании не са толкоз открити във връзка с уязвимостта си от хакерски атаки.

Alibaba се сблъска с огромна хакерска атака през февруари, която сложи под опасност профилите на 20 милиона консуматори на уеб страницата за електронна търговия Taobao. Компанията разгласи, че е засекла офанзивата.

Ма посочи напредналите софтуерни възможностти на компанията, отбелязвайки, че машините се оправят по-добре от хората в това да употребяват логичност за осуетяването на зловредни онлайн офанзиви.

“Ние образоваме машината по всички способи, по които хората се пробват да мамят, ” сподели още Ма. “Машинита помни милиони способи на машинация, тъй че когато стартираме да се опитваме да мамим, тя към този момент знае, че го вършим. В това отношение ние пазиме всички технологии. ”

За да реализира това равнище на акуратност, Ма отбелязва, че компанията би трябвало да събира големи количества потребителски данни. Според него това разрешава на Alibaba да създава защитни ограничения за засичане на злонамерени консуматори.

“Дайте моите данни на машина, ” споделя Ма. “Имам доверие повече на машината, в сравнение с хората. ”

“Давам данните си на хора и се тормозя. Хората споделят: „ Това е Джак Ма, желая да науча повече за него. ” На машините не им пука дали си Джак Ма или Джак Лий. На машините им пука дали правиш положителни неща или неприятни неща. ”

Ма се отдръпна от Alibaba през предишния месец, 20 години след основаването на компанията, напомня CNBC.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР