Китайският ресторант в центъра на Перник, който отвори врати в

...
Китайският ресторант в центъра на Перник, който отвори врати в
Коментари Харесай

Цял Перник пита: Заради коронавирус ли затвориха китайския ресторант на пазара

Китайският ресторант в центъра на Перник, който отвори порти в края на предходната година бързо затвори кепенци, а перничани се питаха какво се е случило, че обичаният им ресторант не работи, оповестява zapernik.com

Темата с китайските заведения е по-актуална през днешния ден и с навлизането на ковид.

„ Оказва се, че всички първични материали, с които се подготвят храните са без индентификация. Пилешкото месо нямаше етикети, ориза, кълновете също. Храните, които се влагат съвсем във всичко нямаха етикети. Да, бяха ни предоставени стокови разписки, само че ние няма по какъв начин да обвържем това месо със същите стокови разписки “, сподели пред Тв Кракра Елза Драгомирова – шефка на Агенцията по храни в Перник.

„ Във връзка с това е формиран акт за нарушаване и заведението беше затворено до унищожаването на тези храни по легален метод – храните от скотски генезис да бъдат предадени на екарисаж, а тези които не са от скотски артикули, да бъде възложен документ, че са оставени на бунище. Няма по какъв начин да приемем другояче, че всичко е наред “, безапелационна е Елза Драгомирова.

Според Агенцията по храни в Перник положението на хигиената в ресторанта също не е било на доста положително равнище.

„ Пуснахме заповед за краткотрайно затваряне на обекта, до премахване на установените нарушавания “, споделиха от Агенцията по храни.
Малко по-късно обаче китайците си отварят още веднъж ресторантчето.

„ За наше голямо страдание, оправдавайки се с това, че не знаят езика и не всичко схващат, което мисля, че не е правилно, те си разрешиха да отворят заведението си, една седмица откакто беше затворено и без да им бъде позволено да го отварят, преди да показват документ за заличаване на храните “, сподели Елза Драгомирова от Агенцията по храни в Перник.

Китайският ресторант ще бъде обект на по-чест надзор от държавните органи, тъй като всеки обект има оценка на риска. Колкото по-голям е рискът в обекта – толкоз по-често са инспекциите в него.

На въпрос от кое място си доставят продуктите за готвене в китайския ресторант, от Агенцията по храните споделиха,че са закупувани от български магазини, само че даже и да са импорт от Китай, то ковид ще е починал, до момента в който стоката пристигна в Перник.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР