Китайският производител Xiaomi започна строителство на своя първи автомобилен завод

...
Китайският производител Xiaomi започна строителство на своя първи автомобилен завод
Коментари Харесай

Xiaomi планира 300 000 електромобила на година

Китайският производител Xiaomi стартира строителство на своя първи авто цех в Пекин. Toй ще бъде построен на два стадия, а редом с него ще бъдат издигнати централа на марката, проучвателен център и шоурум, оповестяват от Xiaomi.

Според информацията досега, строителството на автомобилния цех би трябвало да завърши до 2024 година. Тогава ще стартира и производството на първия електроавтомобил на Xiaomi, за който се допуска, че ще бъде седан, предопределен първоначално за китайския пазар, а на по-късен стадий, и за международен експорт.

Конкуренти и вложения:

Производителят дефинира за свои съществени съперници китайския GAC, Geely и Xpeng, само че не губи никакво време и интензивно построява индустриални връзки в автомобилната промишленост.

Xiaomi и Huawei са решили да влагат в Solid State Lion, която е профилирана в региона на твърдотелните батерии.

Друга инвестиция на Xiaomi е в производителя на полупроводници Yuntu Semiconductor. През идващите 10 години китайците считат да влагат към 10 милиарда $ в автомобилното си поделение, като кази сума ще разреши на Xiaomi Auto да пуска на пазара по един нов модел всяка година.

Какво се случи с компанията по-рано през 2021 година:

Любопитно е, че Honor (бранд на Huawei) съумя да изпревари Xiaomi и е на третото място по дял на пазара на смарттелефони в Китай, за интервала юли-септември, по данни на анализаторите Canalys.

Продажбите на Xiaomi в Китай са нагоре единствено с 4% на годишна база, осведомят от Xiaomi. Общите продажби на смарт телефони в страната пък са спаднали с 5 на 100.

Xiaomi отговори на конкуренцията, като се насочи към отваряне на свои собсвени физически магазини. През октомври компанията към този момент имаше 10 000 в Китай и даде обещание да утрои броя им в идващите две до три години.

Компанията, която през март съобщи, че ще похарчи 10 милиарда $, с цел да навлезе на пазара на електрически автомобили, разгласи, че чака да стартира всеобщо произвеждане на транспортните си средства през първата половина на 2024 гoдина.

Xiaomi печели и продажбата на онлайн реклами и други типове потребителски хардуер. Растежът на звеното за интернет услуги е с 27% на годишна база.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР