Китайският производител на смартфони Xiaomi заяви, че е разочарован“ от

...
Китайският производител на смартфони Xiaomi заяви, че е разочарован“ от
Коментари Харесай

Индия замрази активи на Xiaomi на стойност 682 млн. долара

Китайският производител на смарт телефони Xiaomi съобщи, че е „ отчаян “ от индийска заповед, с която замрази 682 млн. $ от неговите актив, като акцентира, че ще продължи да пази своите ползи, съобщи Ройтерс.

Индийски апелативен орган удостовери в петък априлска заповед от индийската федерална организация за битка с финансовите закононарушения - Дирекция за правоприлагане (ED), за конфискуване на 55,51 милиарда индийски рупии, като уточни, че следствието е открило, че Xiaomi е правила противозаконни парични преводи на задгранични лица, като ги е представяла като заплащания на авторски права.

Китайската компания за интелигентни устройства разяснява в изказване в неделя, че над 84% от тези 55,51 милиарда индийски рупии, иззети от дирекцията по правоприлагане по-рано тази година, са били такси, изплатени на американската компания за чипове Qualcomm Group.

„ Ще продължим да използваме всички средства, с цел да защитим репутацията и ползите на компанията и нашите заинтригувани страни “, се споделя в известието.

Компанията сподели, че Xiaomi India е филиал и една от фирмите на Xiaomi Group, които са сключили правно съглашение с Qualcomm за лицензиране на интелектуална благосъстоятелност за произвеждане на смарт телефони.

Както Xiaomi, по този начин и Qualcomm имат вяра, че е заплащането на такса на Qualcomm от Xiaomi India е част от законно комерсиално съглашение да заплаща хонорари, се споделя в изказването.

С дял от по 18%, Xiaomi и Samsung са водачи на пазара на смарт телефони в Индия, който е вторият по величина в света след Китай, сочат данни на Counterpoint Research.

Много китайски компании изпитват усложнения с правенето на бизнес в Индия заради политическо напрежение след граничен конфликт през 2020 година

Оттогава насам Индия забрани повече от 300 китайски приложения, в това число TikTok, базирайки се на опасения за сигурността.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР