Китайският производител на смартфони от бюджетния клас Honor е подписал

...
Китайският производител на смартфони от бюджетния клас Honor е подписал
Коментари Харесай

След раздялата с Huawei: Honor сключи партньорство с водещи прозиводители на чипове

Китайският производител на смарт телефони от бюджетния клас Honor е подписал партньорство с водещи производители на чипове като Intel и Qualcomm след отделянето му от компанията майка Huawei през предходната година, съобщи Ройтерс.

Huawei продаде Honor през ноември на консорциум от 30 дистрибутора в Китай, в това число Shenzhen Smart City Technology Development Group Co., Suning.com Co., Сhіnа роѕtаl аnd Теlесоmmunісаtіоnѕ, в опит да избави компанията от американски наказания.

След като основният изпълнителен шеф Джордж Джао показа първия смарт телефон на компанията след раздялата - View40, от компанията разясниха, че към този момент са сключили лични покупко-продажби с някои софтуерни компании, измежду които AMD, MediaTek, Micron Technology, Microsoft, Samsung, SK Hynix и Sony.

„ Последните пет месеца бяха извънредно сложни, само че и потребни за Honor. Усещаме тежестта на упованията на нашите сътрудници и клиенти “, разяснява Джао.

Във времето, когато бе поделение на Huawei, Honor се фокусираше върху бюджетния клас, само че в този момент компанията има за цел да пренасочи фокуса си върху междинния и високия клас и да завоюва пазарен дял зад граница.

„ Те желаеха да покажат, че са прероден Huawei, тъй че потребителите повярват, че те ще оферират същото качество, към което се стреми и Huawei “, разяснява Никол Пенг от Canalys

През третото тримесечие на предходната година са били продадени 13,3 млн. смарт телефона на Honor, което съставлява една четвърт от продажби на Huawei, сочат данни на Canalys.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР