Китайският производител на мобилни телефони Xiaomi отчете загуба от 1,1

...
Китайският производител на мобилни телефони Xiaomi отчете загуба от 1,1
Коментари Харесай

Преди IPO-то: Xiaomi отчете $1,1 милиарда загуба за три месеца

Китайският производител на мобилни телефони Xiaomi регистрира загуба от 1,1 милиарда $ за първото тримесечие на годината, предава Reuters. През идващия месец се чака първичното обществено предложение на компанията.

Компанията бе учредена преди единствено осем години и бързо стана известна като " китайската Apple " поради откровеното прекопирване на продуктите, визията и маркетинговите акции на колоса от Купертино. Тя е измежду сполучливите производители на локалния пазар, който в последните години се затваря от ден на ден и изхвърля играчите, които не могат да се съревновават с нея и имена като Huawei.

През 2017 година Xiaomi подмина задачата си за продажби от 11,68 милиарда $ още два месеца преди крайния период. Очаква се IPO-то да събере 10 милиарда $ и да оцени компанията на сред 70 и 100 милиарда $.

В първия си проспект Xiaomi не дава данни за първото тримесечие на предходната година, само че от него излиза наяве, че за цялата 2017 година тя е закубила 43,89 милиарда юана (6,85 милиарда долара).

Продажбите на смарт телефони са първите три месеца на годината са се повишили с 88 %, по отношение на същия интервал на предходната година, а приходите са 34 милиарда юана (5,3 милиарда долара).
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР