Китайският производител на компютърни компоненти Beijing Jite Intelligent Technology твърди,

...
Китайският производител на компютърни компоненти Beijing Jite Intelligent Technology твърди,
Коментари Харесай

Това е първата в света дънна платка, изцяло изработена в Китай

Китайският производител на компютърни съставни елементи Beijing Jite Intelligent Technology твърди, че е основал първата дънна платка, създадена напълно в Китай, благодарение на напълно китайски технологии.

Дънната платка GM7-2602-02 употребява общоприетия форм-фактор Mini-ITX и е снабдена с създаден в Китай Arm процесор. Ако тази дънна платка е същинска, то това е още една стъпка, която Китай сполучливо подхваща, с цел да развие своите локални индустриални благоприятни условия.

Изглежда, че дънната платка Mini-ITX е предопределена най-вече за всеобщия консуматор

Тя разполага с M.2 слот, 16x PCIe слот и задни входове/изходи, в това число VGA, HDMI, аудио жакове, два Ethernet врата и два USB 3.0 врата. Това, което не е толкоз обикновено са двата слота за SODIMM DDR4 памет и включеният процесор, който наподобява е запоен, а не вграден в гнездо. Това прави дънната платка GM7-2602-02 по-близка до тази, която можете да намерите в NUC или Mini PC, като се изключи включването на 16x PCIe слот.

Процесорът е Feiteng D2000 и разполага с 8 ядра. Той е създаден и създаден в Китай, само че употребява архитектурата Arm. 4-ядрената версия на този процесор е способна да подкарва игри. Това допуска, че GM7-2602-02 би трябвало да е също толкоз кадърен, изключително като се има поради, че може да поеме и дискретна видеокарта. На този стадий наподобява, че е допустимо да се сглоби пълностоен геймърски компютър от китайски генезис. Разбира се с подобаваща видеокарта.

Разбира се, всичко това важи при изискване, че тази дънна платка е напълно създадена в Китай

Въпреки че няма нищо съответно, което да подсказва, че Beijing Jite Intelligent Technology не споделя истината, доста китайски компании са правили сходни изказвания в предишното, до момента в който са разчитали на задгранични технологии. Уебсайтът на компанията даже има лист с артикули, предшестващи GM7-2602-02. Те са разказани като локални, само че се твърди, че GM7-2602-02 е първата „ локална “ дънна платка, създадена в страната. Само, че не е изцяло ясно какво в действителност значи „ локална “.

При все това дънните платки не са тъкмо най-сложните за произвеждане компютърни съставни елементи. Китай към този момент може да създава свои лични CPU, GPU и SSD. Така че няма да е прекомерно надалеч от истината, в случай че към този лист бъдат добавени и дънните платки. И въпреки всичко това е и основен съставен елемент за разрастващата се полупроводникова промишленост на страната. Все отново всеки компютър се нуждае от дънна платка. И макар че GM7-2602-02 е надалеч от най-съвременните технологии, въпреки всичко е видимо родно произвеждане.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР