Китайският президент Си Цзинпин ще присъства на церемонията по откриване

...
Китайският президент Си Цзинпин ще присъства на церемонията по откриване
Коментари Харесай

Китайският президент ще присъства на церемонията по откриване на Зимните олимпийски игри в Пекин

Китайският президент Си Цзинпин ще участва на церемонията по разкриване на Зимните олимпийски игри в Пекин и ще даде прием за пристигналите за събитието държавни глави и ръководители на интернационалните организации, заяви външното министерство, представено от Ройтерс.

Сред гостите ще бъдат съветския президент Владимир Путин, ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус и генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, се споделя в изказването.

Игрите в Пекин стартират на 4 февруари.

Съюз от 243 правозащитни и неправителствени организации прикани за дипломатически протест на събитието заради осъществяваните съгласно тях от Китай нарушавания на човешките права, съобщи ДПА.

Те приканиха държавните управления да се включат в дипломатически протест, а спортистите и спонсорите - да не придават легитимност на нарушаванията. "Не е допустимо олимпийските игри да бъдат "сила в поддръжка на положителното ", както твърди Международния олимпийски комитет, до момента в който държавното управление на страната хазаин прави тежки закононарушения в нарушаване на интернационалните закони ", акцентира Софи Ричардсън, директорка на организацията "Хюмън райтс уоч " за Китай, акцентирайки като образец отношението към етнически и религиозни малцинства и преследването на правозащитници, феминистки, юристи и публицисти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР