Китайският президент Си Цзинпин обяви, че Пекин трябва да засили

...
Китайският президент Си Цзинпин обяви, че Пекин трябва да засили
Коментари Харесай

Китай засилва контрола върху онлайн съдържанието

Китайският президент Си Цзинпин разгласи, че Пекин би трябвало да ускори контрола си върху онлайн наличието , с цел да извърши обществените и стопански цели, сложени от държавното управление, оповестява китайската публична организация " Синхуа ".

Обявлението е в синхрон с продължаващото стягане на интернет регулациите от страна на Си Цзинпин в страната и желанието да упражнява по-голям надзор върху поколението на така наречен милениали (родените сред 1980 и края на 1990-те години) и по-младите китайци , които водят деен живот в обществените мрежи.

" Не можем да позволим интернет да се трансформира в платформа за разпространяване на нездравословна информация и да поражда неприятности посредством клюки ", акцентира президентът на Китай.

Той също по този начин акцентира, че " без интернет сигурност няма национална сигурност, няма икономическа и обществена непоклатимост и е мъчно да се подсигуряват ползите на по-широките национални маси ".

През предходната седмица китайските управляващи започнаха да лимитират локални обществени мрежи, които са благосъстоятелност на софтуерната компания Bytendance. Междувременно други платформи оповестиха свои лични ограничения за надзор на наличието, с цел да избегнат цензурата на държавното управление.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР