Китайският президент Си Цзинпин, който е и генерален секретар на

...
Китайският президент Си Цзинпин, който е и генерален секретар на
Коментари Харесай

Китайският президент събра Политбюро заради коронавируса

Китайският президент Си Цзинпин, който е и общоприет секретар на Централен комитет на Китайската комунистическа партия, организира съвещание на Политбюро на Централен комитет за разискване на ограниченията за битка с разпространяването на ковид, съобщи Ройтерс, цитирайки китайската държавна телевизия.

Китайският водач сподели, че там, където вирусът се популяризира най-бързо, страната е изправена пред сложна обстановка. Дадени са уверения, че където е належащо, ще бъдат изпратени спомагателни експерти, които да поемат тежките случаи и бе очебийно, че нито едно лекуване няма да се забави било заради цената си, било заради проблеми с доставка на материали.

Това важи най-много за лечебните заведения в провинция Ухан, откъдето потегли епидемията.

Като поредна мярка за ограничение на епидемията от 26 януари краткотрайно се стопират междуградските рейсове.

Заразяване с новия ковид е диагностицирано при двегодишно дете в южния самостоятелен регион Гуанси-Чжуъан, заяви вестник " Женчмин жибао ", съобщи ТАСС.

Досега това е най-малкият пациент, инфектиран с този вирус. Преди бе обявено за още един случай на дете, инфектирано с вируса, само че към този момент няма статистика за заболеваемостта при децата. Според специалисти младежите и децата не са толкоз възприемчиви към новия вирус, колкото по-възрастните.

Според медийни публикациии всички региони на Китай към този момент са наранени от короновируса, пораждащ пневмония, с изключение на отдалечения Тибет, съобщи ДПА.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР