Китайският президент Си Цзинпин призова да се създадат условия за пряк

...
Китайският президент Си Цзинпин призова да се създадат условия за пряк
Коментари Харесай

Си Цзинпин призова да се създадат условия за пряк диалог между Украйна и Русия

К итайският президент Си Цзинпин призова да се " основат условия " за " директен разговор " сред Украйна и Русия, съобщи Франс прес, като се базира на китайската държавна телевизия.

Това стана по време на среща в Пекин с унгарския министър председател Виктор Орбан, който дойде на изненадваща аудиенция в китайската столица няколко дни след  спорното му посещаване в Москва в петък, по време на което той организира диалози с съветския президент Владимир Путин за войната в Украйна, прибавя организацията.

" Само когато огромните сили покажат позитивна сила, вместо негативна, в този спор може да се появи проблясък на вяра за преустановяване на огъня допустимо най-скоро ", акцентира Си.

" Китай и Унгария " в основата си споделят " едни и същи хрумвания ", добави китайският водач.

Орбан оцени високо „ градивните и значими начинания “ за мир, препоръчани от Китай и разказа Пекин като „ стабилизираща мощ в изискванията на световни разтърсвания “, заяви китайската държавна телевизия. Освен от Русия и Украйна, краят на войната „ зависи от решението на трите международни сили – Съединени американски щати, Европейски Съюз и Китай “, написа Орбан в обява във „ Facebook “ под фотография, на която се вижда да се ръкува със Си.

Двамата водачи към този момент имаха опция да беседват на четири очи през май по време на държавното посещаване на Си Цзинпин в Унгария.

Китайският президент приветства образцовото " стратегическо партньорство " в границите на Европейски Съюз и прикани Будапеща да играе " по-важна роля " в " развиването " на връзките сред страната му и Брюксел.

От своя страна Орбан в обществената мрежа X дефинира визитата в Пекин като " Мисия за мир 3.0 ".

Унгарският министър председател, чиято страна пое ротационното шестмесечно председателство на Европейския съюз (ЕС) от 1 юли, разгневи европейските сътрудници на Будапеща, които непоколебимо поддържат Киев и прекъснаха връзките си с Русия след нахлуването ѝ в Украйна през февруари 2022 година Унгарският министър председател е единственият водач на Европейски Съюз, а който е останал непосредствен до Кремъл.

* Във видеото: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР