Китайският президент Си Дзинпин заяви в реч в Шенжен в

...
Китайският президент Си Дзинпин заяви в реч в Шенжен в
Коментари Харесай

Си Дзинпин призова Китай да разчита на вътрешния пазар и да интегрира Гуандонг, Хонконг и Макао

Китайският президент Си Дзинпин съобщи в тирада в Шенжен в сряда, че Китай е стимулиран резервира " една страна, две системи " във връзка с Хонконг и че Пекин се стреми да интегрира континента с въпросния специфичен административен регион за взаимно стимулиране на икономическия напредък , оповестяват " Джапан таймс " и китайски медии.

Той добави, че Китай има същите проекти за Макао и че също по този начин има намерение да задълбочи съдействието с страните от " Един пояс, веднъж ".

Си също по този начин акцентира, че от огромно значение Китай да разчита повече на вътрешния пазар и съобщи, че националната стопанска система е постоянна в дълготраен проект , като упорства Шенжен да развива цифрова стопанска система.

Той приканва за задълбочено и бързо развиване на региона на " Големия залив ", състоящ се от Гуандонг, Хонконг и Макао, като новия гръбнак на стопанската система на страната .

Говорейки във връзка 40-годишнината от основаването на Шенжен като специфична икономическа зона , Си прикани за " по-широк продан и по-дълбока интеграция " измежду младите хора от тези региони, за да " укрепи възприятието им за принадлежност към родината ".

Освен това той приветства Шенжен като " знамение в международната история на развиването " и прикани китайците оттатък океана да се обединят и " да осъществят китайската фантазия ".

" Трябва непрестанно да прилагаме иновационна тактика за развити е, с цел да насърчим нови трендове, тъй че да изградим софтуерни и индустриални нововъведения с световно въздействие ", сподели Си в мнения, в които не се загатват разногласията на Китай със Съединени американски щати и направи единствено отпратка към " доста невиждани провокации " от чужбина.

Китай се стреми към по-висококачествено произвеждане и да интегрира по-добре някогашните колонии Хонконг и Макао към континента. Това значи по-смели политики за свързване на няколко града - в това число Шенжен, Хонконг и Макао - за основаване на р егионален хъб, съперничещ на Токийския залив или Силициевата котловина .
 Китай предизвести азиатските страни да внимават за тактиката на Съединени американски щати в района
Китай предизвести азиатските страни да внимават за тактиката на Съединени американски щати в района

" Риск за сигурността ", Съединени американски щати желаят " да стартира борба "

В Гуандонг Си Дзинпин посети военна база, където прикани морските пехотинци да подобрят боеготовността си и да останат нащрек. Той също по този начин обиколи Шантоу, родния град на доста китайци оттатък океана, оповестява " Бизнес инсайдър ".

Във военната база покрай Шантоу в източната част на провинцията Си сподели на морските пехотинци , че би трябвало да се стремя към " многофункционална, бърза реакция при всевъзможни метеорологични условия и райони ".

" Трябва да концентрирайте мозъка и силата си върху подготовката за война и да останете извънредно бдителни ", сподели Си, съгласно държавната телевизия CCTV.

" Морските пехотинци имат доста разнообразни задачи и условията към вас ще варират . Като такива, вие би трябвало да основавате образованието си на нуждата да влезете в борба... и да повишите вашите стандарти за образование и бойни качества. "

Си, който е и ръководител на Централната военна комисия, сподели на морските пехотинци, че би трябвало да поемат " значимата отговорност " за запазване на китайската територия и суверенитет , морските ползи на страната и нейните ползи в чужбина.

Посещението е в миг, когато напрежението в Тайванския пролив се увеличи и на фона на затоплящите се връзки сред Съединени американски щати и Тайван .

Говорителят на външното министерство Жао Лициян съобщи, че Пекин ще има ответна реакция на известия, че Конгресът на .

Си изясни и че Китай ще реализира задачата си за " национално възобновяване " макар провокациите, пред които е изправен. Китай " праволинейно ще следва пътя на промените и отварянето и ще продължи да построява просперираща и съвременна китайска нация ".

Шантоу е една от четирите специфични стопански зони , основани от Пекин в първите дни на промяна, само че изостава от Шенжен, който се трансформира в хай-тек център на Китай .

През п оследните месеци Си Дзинпин настоя за прекосяване към стопанска система с " двойна циркулация ", подхранвана от вътрешния напредък и допълнена от задгранични технологии и вложения.

Помощта за подкрепяне на притока на китайски активи е симптом за продължаващо възобновяване във втората по величина стопанска система в света , защото пандемията понижава. Китайският експорт набъбна за четвъртия следващ месец през септември, до момента в който националният фондов пазар доближи 10 трилиона $ за първи път от 2015 година

Си Дзинпин прикани за по-голям фокус върху качеството, с цел да се преодолее засилената световна неустановеност и изясни да " разчитаме на себе си " по време на посещаване в локална софтуерна компания, съгласно формалната организация " Синхуа ".
 Помпео: Твърде дълго Китай заплашва света, време е да се оправим с него Обновена
Помпео: Твърде дълго Китай заплашва света, време е да се оправим с него

Всички страни в района би трябвало да " схванат провокациите "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР