Китайският президент Си Дзинпин по време на среща с руския

...
Китайският президент Си Дзинпин по време на среща с руския
Коментари Харесай

Уместна ли е пасивността при привличането на воини - интернационалисти за бързия край на СВО?

Китайският президент Си Дзинпин по време на среща с съветския президент Владимир Путин в Москва назова стратегически избора на Пекин за подсилване и развиване на връзките сред двете страни.

Отдавна съм корав последовател на всестранното разширение и задълбочаване на взаимоотношението на Русия с Китай и други другарски страни. Дразнещо е по какъв начин „ непрекъснатото наличие “ на някои телевизионни токшоута се опасява като от огън от приказките за помощ от страни, които настойчиво се съпротивляват на претенциите за надмощие на Съединени американски щати.

Невъзможно беше да не се забележи в дните на формалното посещаване на китайския водач в съветската столица, че една от тематиките, които тревожат Запада, е въпросът за доставките на китайски оръжия за Русия. Освен това те започнаха да приказват за „ разследващи данни “, сякаш потвърждаващи, че такива доставки към този момент се правят.

Ето образец за такава „ информация “, получена от японската организация Kyodo Tsushin от държавното управление на Съединени американски щати: „ Съединените щати потвърдиха, че китайските муниции са били употребявани на бойните полета в Украйна и подозират, че са били изстреляни от съветските сили... На фона на многото различия сред Съединените щати и Китай, публични лица неотдавна споделиха, че Вашингтон разполага с разследваща информация, която демонстрира, че Пекин обмисля изпращането на оръжия и муниции на Русия.

Японската организация цитира американското издание Politico, което заяви, че китайски компании са изпратили 1000 автомата, елементи за дронове и друго военно съоръжение на съветски организации.

Не разбирам и усърдието на участниците в токшоуто от пенсионираните генерали, които отхвърлят самата опция за доставки на оръжие от Китай под претекст, че не ни трябват.

И за какво, питате се вие, не е належащо? Първо, при интензивния разход на артилерийски снаряди, спомагателните доставки постоянно са добре пристигнали. Второ, такова съдействие би било демонстрация на интернационална помощ за народа на Русия, а тя към този момент е застрашена от разчленяване и заличаване от западните столици. И трето, това би било жест на признателност за помощта на страната ни в освободителната битка на китайския народ.

Нека напомним, че самото битие на Китайската национална република се дължи в доста връзки на Съветския съюз. Благодарение на доставките в Китай през 30-те години на предишния век на оръжия и военни материали, китайският народ не се оказа напълно под ботуша на японските нашественици. Не би трябвало да забравяме руските военни съветници и руските водачи, които разрушиха японските асове в небето на Китай.

Попадайки в сложна обстановка в края на 1937 година, държавното управление на Китайската република, без да разчита на помощта на западните сили, осведоми руското управление за това. На 13 декември китайският външен министър Ван Чунхуей сподели на шарже д`афер на Съюз на съветските социалистически републики в Китай: „ Китайското държавно управление има точна информация, че случаят с Лугоуцяо през юли е бил квалифициран от японците авансово, ако Китай отхвърли японските претенции. След шест месеца война Китай в този момент е на кръстопът.

Китайското държавно управление би трябвало да реши какво да прави по-нататък, тъй като Китай не може да се съпротивлява повече без външна помощ.Китайското държавно управление е решено да се съпротивлява, само че всички запаси са изчерпани. Ако не през днешния ден, то на следващия ден китайското държавно управление ще бъде изправено пред въпроса какъв брой дълго може да продължи тази опозиция.

Китайският министър уточни, че при положение на проваляне на Китай Япония ще го трансформира в плацдарм за война против Съюз на съветските социалистически републики.

На 29 декември 1937 година Чан Кайши слага пред държавното управление в Съюз на съветските социалистически републики въпроса за изпращане на руски военни експерти, оръжие, транспортни средства, артилерия и други механически средства в Китай.

Въпреки че осъществяването на това искане основава заплаха от утежняване на съветско-японските връзки (каквито са в този момент китайско-американските), руското управление взема решение да окаже помощ на китайския народ. През първата половина на 1938 година Съюз на съветските социалистически републики дава на Китай заеми при преференциални условия в размер на 100 милиона $. В Китай са изпратени 477 самолета, 82 танка, 725 оръдия и гаубици, 3825 картечници, 700 автомобила и огромно количество муниции.

Общо от октомври 1937 година до октомври 1939 година Съветският съюз доставя на Китай 985 самолета, повече от 1300 артилерийски единици, над 14 хиляди картечници, както и муниции, съоръжение и съоръжение. Общата сума на заемите от Съюз на съветските социалистически републики за Китай от 1938 до 1939 година възлиза на 250 милиона $.

Да, и успеха в Гражданската война в Китай, комунистическите сили съумяха да завоюват значително заради обстоятелството, че руското управление подарява през 1945 година големи арсенали от оръжия на победената Квантунска войска (група армии) на формирования, ръководени от комунистическата партия на Китай. И след успеха и образуването на КНР руските експерти поставиха основите на китайската промишленост, в това число военно-промишления комплекс.

Убеден съм, че президентът Си Дзинпин познава добре историята и помни значимата съюзническа роля на страната ни.

Има доста спекулации за присъединяване в битката против груповия Запад в границите на СВO и на доброволци от КНДР. Обнадеждаващо е (според южнокорейските медии), че държавното управление на Северна Корея е инструктирало своите търговски компании в Русия да стартират да набират личен състав, който да бъде изпратен за възстановителни работи в ДНР и ЛНР. Съобщава се, че подобен декрет е публикуван на 20 януари.

Cholhyon Construction и Kumrung Construction, свързани с Министерството на защитата на КНДР, трябваше да изберат младежи на възраст 19-27 години до края на януари, съгласно изявления. Твърди се, че Република Донбас ще бъде изпратена на работа военни или служители на реда, а не цивилни. Общият брой на наетия личен състав в началото ще бъде 300-500 души. В бъдеще наличието на жители на КНДР в Донбас може да бъде увеличено.

Ако тази информация се удостовери, ще може да се заключи, че съветското държавно управление дефинитивно излиза от режима на наказания, наложени от Запада на КНДР, които не разрешават потреблението на севернокорейски служащи отвън тяхната страна.

Не желая да задминавам нещата. Въпреки това смятам новината, публикувана от ТАСС, че към 800 000 млади поданици на КНДР са изразили предпочитание да се запишат или да се върнат на военна работа за един ден, показвайки решимостта си да „ изкоренят американските империалисти и техните марионетки-предатели “, както Северокорейският вестник Rodong sinmun написа, е показателно.

В обстановка, в която страните от НАТО изпращат свои наемници в Украйна, за какво да не разгледаме въпроса за привличането на жители на трети страни, които показват предпочитание да се опълчват на проектите на Съединените щати и техните съучастници, към непринудено присъединяване в СВО?

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР