Китайският президент Си Дзинпин отпразнува пълна победа“ в усилията за

...
Китайският президент Си Дзинпин отпразнува пълна победа“ в усилията за
Коментари Харесай

Си Цзинпин обяви пълна победа в изкореняване на бедността в селските райони в Китай

Китайският президент Си Дзинпин отпразнува „ цялостна победа “ в напъните за премахване на бедността в селските региони на гала в Пекин през днешния ден във връзка тази емблематична самодейност в осемгодишния си мандат, съобщи Ройтерс.

Държавните медии преписват на ръководството на Си главните заслуги за изваждането на близо 100 млн. души от беднотия – достижение, което той разгласи през декември, представяйки го като „ подарък ” за 100-годишнина на ръководещата Китайска комунистическа партия (ККП) тази година.

В траяла един час тирада Си дефинира този триумф като удостоверение за способното ръководство на партията и преимуществата на китайската политическа система.

„ Лидерството на ККП и социалистическата система на Китай са главните гаранции против опасности, провокации и компликации “, съобщи Си в Голямата зала на народа в Пекин, където връчи медали на основни фигури в битката с бедността.

Според някои специалисти по световна политика обаче Китай слага ниска граница в дефиницията си за беднотия. Те са безапелационни, че са нужни устойчиви вложения, с цел да се финансира продължаващото развиване в най-бедните региони на страната.

Китай дефинира крайната беднотия в селските региони като годишен приход на глава от популацията под 4000 юана (620 долара) или към 1,69 $ дневно по настоящи валутни курсове. Световната банка слага прага на крайната беднотия на 1,90 $ дневно.

По думите на китайския президент страната е вложила 1,6 трлн. юана в битката с бедността през последните 8 години. Той обаче не разгласи съответни планувани разноски за идните пет години.

От оповестен в неделя политически документ излиза наяве, че Китай е заречен да се придържа към политиките си за понижаване на бедността като в същото време с това Пекин ще направи някои корекции в петгодишния си проект за „ възкръсване на селските региони “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР