Китайският президент Си Дзинпин обяви в понеделник по-решителни мерки, които

...
Китайският президент Си Дзинпин обяви в понеделник по-решителни мерки, които
Коментари Харесай

Китай ще вземе по-решителни мерки срещу вируса

Китайският президент Си Дзинпин разгласи в понеделник " по-решителни ограничения ", които би трябвало да бъдат подхванати против ковид, изключително в епицентъра на огнището, провинция Хубей, където са най-вече инфектираните хора и най-големият брой смъртни случаи. Най-големият град в провинцията, Ухан, остава под обсада от 23 януари.

Това е първата публична поява от началото на епидемията на китайския президент пред обществеността. Си Дзинпин инспектира напъните на работещата общественост в Пекин за преодоляване на вируса, като посети локална болница, която предлага лекуване на пациенти с ковид и организира видеочат с медицинския личен състав на " фронтовата линия " в град Ухан.

Носейки хирургическа маска, на китайският президент беше премерена температурата от публичен чиновник, като в това време той махаше с ръка на хората, намиращи се в техните жилища, съгласно фрагменти от държавния ефирен оператор CCTV, съобщи БНР. Си Дзинпин съобщи, че обстановката към предварителната защита на вирусната зараза е към момента " тежка ", само че акцентира, че Китай несъмнено ще завоюва битката против епидемията от ковид, оповестяват медии, базирайки се на китайската държавна телевизия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР