Китайският президент Си Дзинпин и руския му колега Владимир Путин

...
Китайският президент Си Дзинпин и руския му колега Владимир Путин
Коментари Харесай

Първият руско-китайски университет отвори врати

Китайският президент Си Дзинпин и съветския му сътрудник Владимир Путин са изпратили приветствени телеграми по случай първия учебен срок на Шенженския МСУ-БИТ университет, първото взаимно руско-китайско висше образователно заведение, съобщи китайската организация Xinhua, представена от Фокус.
Си съобщи, че образованието е главен подтик за развиването на страната и основна връзка за насърчаването на обмена сред другите нации.
„ През последните години сред съветските и китайските университети се сътвориха близки връзки, в подтекста на задълбочаващото се партньорство на страните в областта на образованието “, съобщи китайският президент. Той добави, че взаимоотношението сред двете страни в тази област, е изиграло позитивна роля за насърчаването на взаимното съгласие сред двата народа, както и за развиването на руско-китайското стратегическо партньорство за съгласуваност.
От своя страна, съветският президент Владимир Путин дефинира съдействието в образованието, като основен съставен елемент от руско-китайското стратегическо партньорство и уточни, че директния контакт сред университетите в двете страни се е уголемявал всяка година; размера на обмена на студенти се е нараснал и гимназистите от двете страни са сложили традиция за превозване на ваканции в някой от курортите на другата страна.
Шенженският МСУ-БИТ университет се намира в южния китайски град Шенжен и е взаимно учреден от Шенженското общинско ръководство, Пекинския технлогичен институт (БИТ) и съветския Московски държавен университет „ Ломоносов “ (МСУ).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР