Китайският президент Си Дзинпин е заявил в телефонен разговор с

...
Китайският президент Си Дзинпин е заявил в телефонен разговор с
Коментари Харесай

Китай призова за преговори между Русия и Украйна

Китайският президент Си Дзинпин е декларирал в телефонен диалог с Владимир Путин, че поддържа разрешаването на рецесията в Украйна по пътя на договарянията.

Пекин се придържа към внимателна дипломатическа линия във връзка с рецесията и отхвърля да я назова " инвазия " или да осъди дейностите на Москва, която е негов непосредствен съдружник.

По време на диалога си с Путин Си Дзинпин е декларирал, че е значимо " да се изостави манталитета на Студената война, да се отдаде значение и да се зачитат рационалните опасения за сигурността на всички страни и посредством договаряния да се сътвори уравновесен, ефикасен и резистентен европейски механизъм за сигурност ".

Китайските медии показват, че Путин е изложил аргументите за започването на " специфичната военна интервенция " и е подчертал, че НАТО и Съединени американски щати " от дълго време подценяват основателните опасения на Русия за сигурността ".

По време на диалога той е декларирал също, че Русия е подготвена да организира договаряния на " високо ниво " с Украйна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР