Китайският президент и лидер на Комунистическата партия Си Дзинпин почете

...
Китайският президент и лидер на Комунистическата партия Си Дзинпин почете
Коментари Харесай

Си Дзинпин почете паметта на Мао Дзедун

Китайският президент и водач на Комунистическата партия Си Дзинпин уважи паметта на създателя на комунистическата страна Мао Дзедун преди всеобщите празненства във връзка 70 година от основаването на Китайската национална република, осведомят АП и Агенция Франс Прес.

Си се поклони три пъти пред статуята на Мао в мавзолея на някогашния водач на площад " Тянанмън " в Пекин и изрази почетта си пред балсамираното тяло на Дзедун, което лежи в мавзолея от гибелта му през 1976 година АП отбелязва, че решението на Си Дзинпин да се поклони е извънредно.
 Снимка 445214
Източник:

За последно китайски водач се поклони пред " Великия кормчия " преди шест години , когато Дзинпин означи 120-годишнината от рождението на Мао.

Си Дзинпин беше придружаван от високопоставени представители на китайското държавно управление.

Китайският президент също посети намиращия се наоколо Паметник на националните герои, където постави венци.
 Снимка 445212
Източник:

Обещаваща страна би трябвало да има герои и страна с бъдещи вероятности би трябвало да има пионери , декларирал Си на церемонията, представен от CCTV.

Утре се чака голям боен церемониал в центъра на 20-милионния Пекин. Парадът е част от празненствата във връзка със 70-годишнината от основаването на Китайската национална република.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР