Китайският премиер Ли Цян заяви, че постигането на ръст на

...
Китайският премиер Ли Цян заяви, че постигането на ръст на
Коментари Харесай

Ли Цян: Ще се изискват удвоени усилия за постигане на растеж от 5% на БВП на Китай през 2023 г.

Китайският министър председател Ли Цян съобщи, че постигането на растеж на брутния вътрешен артикул (БВП) от 5% през 2023 година " не е лесна задача и изисква удвоени старания ", предават Франс прес и Ройтерс, осведоми БНР.

Темпото на напредък на стопанската система на Китай поражда доста злоба в други страни по света, само че е едно от най-слабите за последните 40 години в страната.

Според организация Синхуа, той сподели пред кореспонденти, че Китай " ще се придържа към посоката на социалистическата пазарна икономическа промяна, ще предизвиква отварянето на по-високо равнище и ще влее по-силна жизнеспособност в развиването посредством задълбочаване на промените и отварянето на стопанската система “. Ли Цян добави, че държавното управление " ще преследва преди всичко тактика за заетостта ", в това число увеличение на поддръжката за повишение на заетостта.

На първата си конференция като министър председател Ли Цян разкритикува репресията от страна на Съединени американски щати над страната му, съобщи Франс прес

Коментирайки обаче връзките със Съединените щати, Ли Цян сподели, че двете страни " могат и би трябвало да си сътрудничат " и че могат " да реализират доста, като работят дружно ". Той прикани консенсусът, реализиран сред китайския президент Си Цзинпин и президента на Съединени американски щати Джо Байдън през ноември предходната година, да бъде " преведен в действителни политики и съответни дейности ".

На фона на напреженията с Вашингтон, китайският президент Си Цзинпин още веднъж акцентира по-рано през днешния ден нуждата от подсилване на националната сигурност на Китай. Той акцентира, че е нужно да се насърчи напълно модернизирането на националната защита и на въоръжените сили и разкритикува външните сили, които се месят в тайванския въпрос.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР