Китайският премиер Ли Къцян заяви днес, че Китай и САЩ

...
Китайският премиер Ли Къцян заяви днес, че Китай и САЩ
Коментари Харесай

Китай ще засили вътрешния си пазар, за да предотврати търговска война

Китайският министър председател Ли Къцян съобщи през днешния ден, че Китай и Съединени американски щати би трябвало да продължат договарянията и повтори обещанията за по-голям достъп на американските компании до китайския пазар, защото Пекин се пробва да предотврати комерсиална война, съобщи Ройтерс.

Ли Къцян приказва на конференция, в която участваха и шефове на международни компании. Той съобщи, че Пекин ще се отнася еднообразно към задграничните и локалните компании, няма да кара задгранични компании да трансферират технологии и ще затегне наредбите си за отбрана на интелектуалните права, повтаряйки обещания, които не съумяха да умилостивят Вашингтон.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи в четвъртък, че Вашингтон ще вкара нови налози върху китайски импорт на стойност близо 60 милиарда $ и тази вест раздруса финансовите пазари.

Още на идващия ден Китай отговори, обявявайки лист със 128 артикули, за които ще наложи мита от 15 до 25 на 100, ако тези договаряния сред двете страни се провалят.

Миналата седмица в писмо Съединени американски щати са поискали от Китай да понижи митата за американски коли, да купува повече американски полупроводници и да даде на американските компании по-голям достъп до китайския финансов бранш, заяви през днешния ден " Уолстрийт джърнъл ", като цитира неназовани източници.

Преговорите, добавя бизнес изданието, се водят от министъра на търговията Стивън Мнучин и непрекъснатия търговски представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър от американската страна и от Лю Хъ, новоназначения вицепремиер, който дава отговор за китайската стопанска система, посочи изданието. Според Уолстрийт джърнъл Мнучин обмисля посещаване в Пекин, с цел да договаря.

В. " Файненшъл таймс " осведоми през днешния ден, че Китай предлага да купува повече американски полупроводници от Съединени американски щати, като отклони някои доставки от Южна Корея и Тайван. Китай е внесъл полупроводници от Съединени американски щати на стойност 2,6 милиарда предходната година.

Китайските представители работят за това разпоредбите да бъдат завършени дефинитивно до май, а не до края на юни, с цел да се разреши на задгранични финансови компании да придобият мажоритарни дялове в китайски компании за скъпи бумаги, съгласно изданието.

Според негова информация, с цел да избегне комерсиална война със Съединени американски щати, Пекин възнамерява да одобри законодателни ремонти по отношение на разширение присъединяване на задгранични вложители в китайски компании, добавя ТАСС. Става въпрос за увеличение на оптимално допустимия дял акции, принадлежащи на задгранични вложители, от 49 до 51 на 100.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР