Китайският предприемач, основател на онлайн гиганта "Алибаба" (Alibaba), Джак Ма

...
Китайският предприемач, основател на онлайн гиганта "Алибаба" (Alibaba), Джак Ма
Коментари Харесай

Джак Ма с първа публична поява от октомври насам

Китайският бизнесмен, създател на онлайн колоса "Алибаба " (Alibaba), Джак Ма направи през днешния ден първата си обществена демонстрация от октомври предходната година, предадоха международните организации.

Той се обърна във видеоконферентен режим към стотици селски учители от разнообразни райони на страната във връзка отбелязвания през днешния ден Ден на просвещението на Буда. На този празник от 2015 година Ма всяка година се среща със селски учители в южната провинция Хайнан и връчва премия, учредена от неговата фондация.

По-рано в този месец в обществените медии набраха скорост спекулации за местонахождението на милиардера след медийни известия, че той е пропуснал финалния епизод на телевизионно предаване, в което беше арбитър, осведоми БНР.

Ма не се е появявал обществено от октомври, когато на конгрес в Шанхай насочи рецензии към китайската регулаторна система.

Малко по-късно управляващите ненадейно стопираха плануваното рекордно излизане на борсата на финтех компанията му "Ант груп " (Ant Group), която трябваше да пусне акциите си по едно и също време на тържищата в Шанхай и Хонконг. В края на декември стана известно, че "Алибаба " е била известена от Управлението за надзор на пазарите на Китай, че против компанията се води следствие по съмнения в осъществяване на дейности с монополен темперамент.

В 50-секудното видео, публикувано от китайски медии, Ма, облечен в тъмносин пуловер, приказва непосредствено пред камерата от стая със сиви мраморни стени. От видеото не излиза наяве къде се намира предприемачът.

Той показва, че тази година не може да участва персонално на връчването на премията, както в предходни години, поради пандемията. 56-годишният предприемач е най-познатата в света корпоративна звезда на Китай, както и знак на софтуерния взрив в страната.

Изчезването му от публичното пространство породи спекулации, че може да е арестуван или да има юридически проблеми. "Алибаба " и управляващите не дадоха отговор на запитванията по въпроса за ситуацията му и по кое време може да бъде идната му обществена поява.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР