Китайският предприемач Джиа Уетин, заел милиарди долари, за да създаде

...
Китайският предприемач Джиа Уетин, заел милиарди долари, за да създаде
Коментари Харесай

Шефът на Faraday Future фалира

Китайският бизнесмен Джиа Уетин, заел милиарди долари, с цел да сътвори автомобилна империя в азиатската страна, е подал заявление за банкрут в Съединени американски щати. Той възнамерява учреденият от него производител на електрически автомобили Faraday да бъде предаден в ръцете на кредиторите, оповестява Bloomberg.

Уетин ще употребява своя дял в сдружението, с цел да покрие отговорностите си. От документите излиза наяве, че неговите отговорности възлизат на 2,3 милиарда $. Според информация на уеб страницата на компанията задълженията на Джиа са към кредитори в Китай.

В формалното известие на сдружението се показва още, че след тази стъпка то ще стартира да се приготвя за първично обществено предложение на акции (IPO). В взаимозависимост от привлечените от него средства кредиторите ще могат да възстановят сред 49 и 100% от дължимите им средства.

Faraday Future се занимава с създаването на електрически коли за продажба в Съединени американски щати и Китай. Наскоро от компанията наеха ветеранът от BMW Карстен Брейтфилд, който би трябвало да поеме ролята на основен изпълнителен шеф от Джиа.

По-рано през тази година сдружението образува джойнт венчър с китайската компания за онлайн игри The9. Тя е дъщерно сдружение на China Evengrande Group, която е благосъстоятелност на третият най-богат човек в Китай Хуй Ка Ян.

Преди време той влага 800 милиона $ в закупуването на 32% дял в автомобилния производител. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР