Китайският посланик в централата на ООН в Женева Сюй Чън

...
Китайският посланик в централата на ООН в Женева Сюй Чън
Коментари Харесай

Пекин предупреди: Не всявайте безсмислена паника, не взимайте прекомерни мерки

Китайският дипломат в централата на Организация на обединените нации в Женева Сюй Чън насочи предизвестие през днешния ден против всяването на суматоха и несъразмерните ограничения, взети от някои страни против разпространяването на новия ковид, поради който Световната здравна организация (СЗО) разгласи интернационално изключително състояние, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

"Не е належащо да всяваме безсмислена суматоха, нито да вземаме несъразмерни ограничения " сподели на конференция в Женева Сюй, като акцентира, че "СЗО има цялостно доверие на Китай ".

Евакуират първия българин от Ухан

СЗО заяви, че рестриктивните мерки за напредването на хора и артикули по време на въведеното интернационално изключително състояние може да се окажат неефективни, да нарушат доставката на помощ и да навредят на засегнатите страни. СЗО също така предизвести, че затварянето на границите с Китай, където е огнището на новия ковид, ще е контрапродуктивно, тъй като би предиздвикало хората да пътуват незаконно, което в допълнение ще популяризира епидемията, съобщи Франс прес.
Говорителката на китайското външно министерство Хуа Чунин пък разкритикува през днешния ден рекомендациите на Съединени американски щати към своите жители да не пътуват в Китай или да не напущат страната, в случай че се намират към този момент там, съобщи Франс прес.

"Думите и дейностите на някои американски виновни представители не се основават на обстоятелствата, нито са уместни ", сподели говорителката. Тя напомни, че самата СЗО е предложила да не се лимитират пътуванията, до момента в който Съединени американски щати вършат тъкмо противоположното. "Това сигурно не е жест на благосклонност ", предизвести Хуа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР