Китайският парламент ще обсъди въвеждането на законодателство, с което да

...
Китайският парламент ще обсъди въвеждането на законодателство, с което да
Коментари Харесай

Китай обсъжда наказания за родители на деца с лошо поведение

Китайският парламент ще разиска въвеждането на законодателство, с което да се санкционират родители, в случай че техните деца имат " доста неприятно държание " или правят закононарушения, съобщи " Ройтерс ".

Законопроектът за поощряване на фамилното образование планува, в случай че прокуратурата откри форми на доста неприятно или незаконно държание при някое дете, настойниците му ще бъдат порицани и задължени да преминат през стратегии за фамилно образование.

" Има доста аргументи за това подрастващите да демонстрират неприятно държание и неналичието на уместно фамилно образование е основната от тях ", съобщи Цзан Тевей, ръководител на комисията по законодателни въпроси към Общокитайско заседание на народните представители (ОСНП, парламента). Законопроектът за поощряване на фамилното обучение, който тази седмица ще се преглежда на сесия на Постоянния комитет на ОСНП, също така приканва родителите да провеждат времето на децата си по този начин, че да могат да почиват, играят и да вършат физически извършения.

Тази година Пекин прояви по-силен традиционен дух, като взе ограничения за справяне с пристрастяването на младите към онлайн игрите, считани за форма на " опиат за душата ", и се опита да постави завършек на " сляпото " поклонение пред интернет звездите.

През миналите месеци просветителното министерство наложи ограничавания за времето, в което децата играят онлайн игри, като им позволи да го вършат единствено в границите на един час в петък, събота и неделя. Министерството понижи също домашните и забрани извънкласното образование по главните предмети през уикендите и ваканциите заради опасението, че огромната образователната натовареност изтощава децата. В същото време Китай предизвиква младите китайци да бъдат по-малко " женствени " и да имат " по-мъжко " държание.

В свое " Предложение за попречване на феминизацията на подрастващите момчета ", показано през декември, просветителното министерство прикани учебните заведения да предизвикват спортовете на територията на учебните заведения, като да вземем за пример футбола. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР