Китайският операторЧайна мобайл обяви, че си е поставил за цел

...
Китайският операторЧайна мобайл обяви, че си е поставил за цел
Коментари Харесай

До края на годината Чайна мобайл ще инсталира 50 000 5G базови станции в Китай

Китайският оператор„ Чайна мобайл " разгласи, че си е сложил за цел да конфигурира 50 000 5G базови станции в 50 града в страната до края на тази година. Компанията показа проекта си, в който ще бъдат вложени 24 милиарда юана, на брифинг в Хонконг по отношение на средносрочното ѝ показване, предава Радио " Китай ".

През първата половина на тази година оперативните доходи на „ Чайна мобайл " са били 389,4 милиарда юана, което е с 0,6% по-малко от предходната година, приходите от информационни услуги са били 351,4 милиарда юана или с 1,3% по-ниски, а облагата на акционерите е намаляла с 14,6%. Обемът на свободните парични потоци на телекомуникационния оператор е достигнал 41 милиарда юана.

Наред с стартирането на 5G мрежата, „ Чайна мобайл " има проекти да построи и така наречен 5G+ екосистема в съдействие с локалните управляващи, промишленост, университети и проучвателен институти. Цел на това партньорство е да се реализира прогрес във отвесната интеграция и нововъведенията в промишлености като интелигентното земеделие, превоза и здравното лекуване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР