Китайският мастодонт в е-търговията и дигиталните услуги Alibaba Group ще

...
Китайският мастодонт в е-търговията и дигиталните услуги Alibaba Group ще
Коментари Харесай

Гигантът Alibaba се разделя на 6 отделни компании

Китайският мастодонт в е-търговията и цифровите услуги Alibaba Group ще раздели дейностите си в 6 обособени структури, като ще търси вложители или листване на борсата на множеството от тях, съобщи " Ройтерс ".

Целта на преструктурирането е да се отговори на рецензиите на регулаторите, които се захванаха с бизнеса на Джак Ма още в края на 2020 година

Бизнесменът, който се смяташе, че е в спор с управляващите, се върна в Китай след цяла година зад граница. Това съответствува с напъните на Пекин да върне към напредък частния си бранш след две години на строги противоепидемични ограничения.

Според източници на " Ройтерс " новият китайски министър председател Ли Куанг още в края на предходната година е приказвал с Джак Ма за връщането му. Бизнесменът също има за какво да търси смяна - приходите на Alibaba от електронна търговия на локалния пазар спадат - а те дават отговор за две трети за общите доходи на групата.

Alibaba Group ще продължи като холдингова компания, като отпред остава изпълнителният шеф Даниел Жанг.

Това пък ще са звената, които ще действат независимо:
Cloud Intelligence Group;Taobao Tmall Commerce Group;Local Services Group;Cainiao Smart Logistics Group;Global Digit(al Commerce Group;Digital Media and Entertainment Group.
Жанг ще е отпред и на Cloud Intelligence бизнеса, като също така комерсиалният бизнес в Китай през Tmall ще остане благосъстоятелност на Alibaba Group. Останалите структури ще имат свои изпълнителни шефове и бордове и ще могат да набират външен капитал.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР