Китайският мъжки тенис най-после намери своя герой, а неговото име

...
Китайският мъжки тенис най-после намери своя герой, а неговото име
Коментари Харесай

Ву: Бях напът да се превърна в 20-годишен пенсионер, а пренаписах тенис историята в Китай

Китайският мъжки тенис най-сетне откри своя воин, а неговото име е Ийбинг Ву. 23-годишният играч завоюва трофея в Далас след извънредно трагичен конфликт с ветерана Джон Иснър, като локалният любим изстреля рекордните си 44 аса за мач във формат 2 от 3 сета, само че и това не можа да спре Ву към това да се трансформира в първия първенец на Китай в ATP Тура. Самият азиатец беше доста прочувствен след триумфа си и се върна към най-трудните моменти от своята кариера, а също таак показва възприятието си за комизъм и не пропусна да се пошегува с невероятния стандарт на начален удар от страна на своя конкурент:

" Днес реализирах нещо историческо за китайския тенис и мен самия. Изключително горделив съм със себе си и желая да благодаря на моя екип за всичко, което през времето е направил и продължава да прави за мен. В предишното прекосих през доста сериозна интервенция и реахабилитацията ми не вървеше по проект, а прогнозите за бъдещето ми в тениса не бяха по никакъв начин оптимистични. Близо 2 години не можех да упражнявам обичания си спорт и не бях надалеч от това да се трансформира в 20-годишен пенсионер, само че получих невероятена поддръжка през този толкоз тежък за мен интервал и съм по-мотивиран от всеки път. Вярвам, че всичко това ме направи по-силен, тъй като правя оценка всеки момент на корта и желая успеха повече по отношение на огромна част от останалите момчета, които не са имали същия път.

Днешният дуел беше извънредно сложен, тъй като ми бяха направени към 100 аса. Хубаво е, че Джон подарява по 100 $ за всяка една директна точка от сервис. Определено прави огромен брой деца по света щастливи. Поздравявам го по тази причина, тъй като самият аз не мога да помръдна, когато той е на сервис. Що се отнася до мен, то ще продължа да работя задоволително крепко, тъй че тялото ми да е в оптимална кондиция и съм сигурен, че ми предстоят още доста сходни моменти " - решително съобщи новият международен номер 58.

" It was a very tough match, facing 100 aces... "

Hilarious, Yibing
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР