Китайският лидер Си Цзинпин е казал на украинския президент, че

...
Китайският лидер Си Цзинпин е казал на украинския президент, че
Коментари Харесай

Си Дзинпин е обещал на Зеленски да не продава оръжия на Русия

Китайският водач Си Цзинпин е споделил на украинския президент, че Китай няма да продава оръжия на Русия, съобщи Володимир Зеленски на взаимната конференция с американския президент Джо Байдън в границите на срещата на върха на страните от Г-7 в Италия. Това съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
По думите на Зеленски това е станало по време на телефонен диалог сред него и китайския водач. Украинският президент не посочи по кое време се е състоял диалогът със Си Цзинпин.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън даде вяра на Украйна в коридорите на срещата на върха на страните от Г-7, че скоро ще може да ускори личната си противовъздушна защита с спомагателни системи " Пейтриът " от чужбина, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Байдън заяви късно нощес на конференцията си с украинския президент Володимир Зеленски в Италия, че пет страни към този момент са поели ангажимент за доставка на батареи " Пейтриът " и други системи за противовъздушна защита.
Съединени американски щати са уведомили също по този начин страните, на които са дали обещание такива системи, че те към момента би трябвало да чакат.
" Всичко, с което разполагаме, ще отиде в Украйна, до момента в който не бъдат задоволени нейните потребности ", сподели президентът на Съединени американски щати.
След това Съединени американски щати ще изпълнят уговорките, които са поели и към други страни.

В същото време Байдън сподели, че Съединени американски щати не престават да не поддържат потреблението от Украйна на оръжия с огромен обхват на територията на Русия.
Агенцията отбелязва, че Байдън е декларирал това даже откакто наскоро разреши на Киев да прави лимитирани набези с оръжия с дребен обхват на деяние тъкмо от другата страна на съветската граница.
" Има огромен смисъл Украйна да може да поразява или да се бори против това, което минава през тази граница. Що се отнася до оръжията с огромен обхват... ние не сме трансформирали позицията си във връзка с това ", сподели Байдън.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР