Китайският лидер Си Дзинпин призова за търпение в реч, публикувана

...
Китайският лидер Си Дзинпин призова за търпение в реч, публикувана
Коментари Харесай

Си Дзинпин зове за търпение, докато властта в Китай се опитва да пребори икономическия спад

Китайският водач Си Дзинпин прикани за самообладание в тирада, оповестена в миг, когато ръководещата комунистическа партия се пробва да обърне наклонността на задълбочаващ се стопански спад, и съобщи, че западните страни са " във все по-голяма неволя " поради своя материализъм и " духовна беднотия ", съобщи Асошиейтед прес.

Речта на Си бе оповестена в теоритичното издание на партията " Цюшъ ", часове откакто данните от вторник демонстрираха, че потребителската и индустриална интензивност са отслабнали още повече през юли макар обещанията на страната за поддръжка на затруднените бизнесмени. Правителството пропусна да даде настояща информация за политически сензитивния скок на безработицата измежду младежите.

Си, най-влиятелният водач на страната от десетилетия насам, прикани Китай да " построи социалистическа идеология със мощна единодушие " и да се концентрира върху дълготрайните цели за възстановяване на образованието, опазването на здравето и продоволствената сигурност на популацията на Китай, вместо да се стреми единствено към краткосрочно материално благосъстояние.

Откакто пое властта през 2012 година, Си приканва за възобновяване на ролята на ръководещата партия като стопански и обществен водач и стегна контрола върху бизнеса и обществето.

" Трябва да запазим историческо самообладание и да настояваме за постоянен, еволюционен прогрес ", декларира Си в речта си, която е била произнесена още през февруари в югозападния град Чунцин, посочи изданието. За списание " Цюшъ " е всекидневно да разгласява речи месец след произнасянето им.

Икономическия напредък на страната се намали до 0,8 % второто тримесечие на тази година, спрямо 2,2 процентния напредък през първите три месеца от годината. Това се равнява на 3,2 % годишен ритъм на развиване, който би бил измежду един от най-ниските в Китай от десетилетия насам.

Проучване през юни сподели, че безработицата измежду градските служащи на възраст сред 16 и 24 години е скочила до рекордните 21,3 %. Статистическото бюро съобщи, че няма да актуализира данните, до момента в който не уточни измерванията.

Правителството се пробва да успокои обезпокоените купувачи на жилища и вложители по отношение на надълбоко задлъжнялата промишленост за недвижими парцели, откакто един от най-големите строителни бизнесмени в Китай - компанията " Кънтри Гардън " (Country Garden), не съумя да изплати диведентите на акционерите си и прекрати търговията с акциите.

Пекин също по този начин разшири разпоредбите за битка с шпионажа и стегна контрола върху информацията, като остави задграничните и частните компании в неустановеност по отношение на това какви действия могат да правят.

Си акцентира на " общия разцвет " - партиен девиз от 50-те години на предишния век, който той възроди. Той прикани за понижаване на зеещата бездна сред дребния богат хайлайф и бедното болшинство и за " контролиране на здравословното развиване на капитала ", само че не разгласи началото на нови начинания.

" Общият разцвет за всички хора е основна характерност на модернизацията от китайски вид и я отличава от западната рационализация " съобщи китайският водач. Модернизацията в западния жанр " преследва максимизиране на финансовите ползи, вместо да служи на ползите на голямото болшинство " добави той.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР