Китайският лидер Си Дзинпин планира да разговаря с украинския президент

...
Китайският лидер Си Дзинпин планира да разговаря с украинския президент
Коментари Харесай

Китайският лидер Си Дзинпин планира онлайн среща със Зеленски

Китайският водач Си Дзинпин възнамерява да беседва с украинския президент Володимир Зеленски, евентуално след визитата си в Москва. За това написа Wall Street Journal /WSJ/.

Изданието се базира на свои източници и показва, че срещата ще се организира онлайн. Китайският водач обмисля възможни диалози с украинския президент, с цел да подчертае „ желанието на Пекин да играе по-активна роля в посредничеството за преустановяване на войната в Украйна “. За проекти на Си посети Москва беше обявено по-рано от Ройтерс. Той желае да се срещне с съветския президент Владимир Путин идната седмица. Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков означи, че към този момент няма какво да каже по тази тематика.

В края на февруари Пекин разгласи личен кротичък проект от 12 точки и прикани Русия и Украйна да проведат мирни преговори допустимо най-скоро и предизвести, че в спора не би трябвало да се употребяват нуклеарни оръжия.  " Всички страни би трябвало да поддържат Русия и Украйна да работят в една посока и да възобновят директния разговор допустимо най-бързо ", съобщи външното министерство на Пекин, като акцентира, че " не би трябвало да се употребяват нуклеарни оръжия и да се водят нуклеарни войни ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР