Китайският лидер Си Дзинпин отказва да приеме западните ваксини, независимо

...
Китайският лидер Си Дзинпин отказва да приеме западните ваксини, независимо
Коментари Харесай

Въпреки строгите мерки срещу Covid, Китай отказва да използва по-добрите западни ваксини

Китайският водач Си Дзинпин отхвърля да одобри западните ваксини, без значение от компликациите, свързани с Covid, които страната изпитва, оповестява ръководителят на американското разузнаване Аврил Хейнс, представена от The Guardian.

Макар броят на новите случаи на ковид в страната да скочи фрапантно, някои градове олекотяват разпоредбите за тестване и изолираност, откакто политиката за " нулев Covid " забави доста стопанската система и провокира гражданско неодобрение. Дори всеобщите митинги от предходната седмица да не са опасност за ръководството на Комунистическата партия, те биха могли да повлияят на позицията на Дзинпин, твърди още разузнаването на Съединени американски щати.

Си " не желае да одобри по-добра ваксина от Запада и вместо това разчита на локалната, която не е даже почти толкоз сполучлива против разновидността " Омикрон ", " уточни Хейнс в събота.

" Протестите и реакцията против тях са в несъгласие с разказа, който той обича да показва, а точно, че китайския метод на ръководство е доста по-ефективен. Това не е нещо, което към този миг да виждаме като опасност за стабилността, промяна на режима или нещо сходно, " уточни тя. " Как ще се развие обстановката ще е от голяма важност за позицията на Дзинпин. "

Миналата седмица рестриктивните мерки, свързани с Covid, бяха ненадейно вдигнати в Гуанджоу и Чунцин, където имаше конфликти сред протестиращи и полицията. В събота южният град Шънджън разгласи, че няма да изисква от жителите да демонстрират негативен Covid тест, с цел да употребяват публичния превоз или да влизат в паркове - сходни крачки бяха подхванати още в Чънду и Тиендзин.

Много от кабините за тестване в Пекин бяха затворени, защото в столицата към този момент не са нужни негативни проби, с цел да се посещават места като супермаркети. Властите поставят старания да омекотят гнева на хората, откакто точно строгите ограничения против Covid провокираха бурни митинги, в които даже се чуха апели за свалянето на Дзинпин.

Китай не е одобрил никакви задгранични ваксини, като избира тези, създадени в страната и за които проучванията сочат, че не са толкоз ефикасни. При това състояние облекчаването на ограниченията за предварителна защита на вируса може да бъде обвързвано с огромни опасности, сочат специалисти, представени от The Guardian.

По-рано през седмицата чиновник от Белия дом разяснява пред Reuters, че Китай не е изискал ваксини от Съединени американски щати:

" На този стадий наподобява много пресилено, че Китай ще даде зелена светлина на западните ваксини. Това е въпрос на национална горделивост и те ще би трябвало да преглътнат много от нея, в случай че тръгнат по този път. "
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР