Китайският лидер Си Дзинпин каза на руския президент Владимир Путин,

...
Китайският лидер Си Дзинпин каза на руския президент Владимир Путин,
Коментари Харесай

Си приветства „задълбочаването на доверието“ между Китай и Русия при срещата си с Путин

Китайският водач Си Дзинпин сподели на съветския президент Владимир Путин, че „ политическото взаимно доверие “ сред техните страни „ непрестанно се задълбочава “, до момента в който двамата мъже се срещнаха за двустранни договаряния в Пекин.

Държавната новинарска организация Синхуа заяви в сряда, че Си също по този начин прикани за взаимни старания на Китай и Русия за „ отбрана на интернационалната правдивост “ и „ правдивост “, като приветства „ тясната и ефикасна стратегическа съгласуваност “ сред техните две страни.

Продължете да четете

лист от 4 детайла Путин и унгарският министър председател Орбан укрепват връзките си преди срещата на върха в Пекин Владимир Путин ще се срещне със Си Дзинпин в Пекин: Пет неща, които би трябвало да знаете Руският президент Владимир Путин посещава „ безценен другар “ Си Дзинпин в Китай ШОС ли е бягството на Путин от световната изолираност? завършек на списъка

Си означи, че той и Путин са се срещали „ 42 пъти през последните 10 години и са развили положителни работни връзки и надълбоко другарство “.

Двамата водачи се срещнаха за последно през март, когато Си пътува до Москва. Двамата мъже говореха по това време за „ нова епоха “ на съдействие, надграждайки партньорството „ без ограничавания “, което те оповестиха през 2022 дни преди Путин да стартира пълномащабната си инвазия в Украйна.

Срещата им в Пекин идва, когато Киев продължава контранастъплението за унищожаване на съветските войски от своята територия на фона на влошаваща се рецесия към палестинския анклав Газа.

Пратеникът на Китай за Близкия изток Джай Джун скоро ще посети района.

„ Посещението има за цел да помогне за деескалацията в Близкия изток “, сподели представителят на външното министерство Мао Нинг пред кореспонденти на постоянен брифинг във вторник, без да навлиза допълнително детайлности. „ Това е част от напъните на Китай да предизвиква мирните договаряния. “

Путин сподели на Си, че Китай би трябвало да играе решаваща роля във външната политика.

„ В сегашните сложни условия тясната външнополитическа съгласуваност е изключително нужна – това ние вършим и през днешния ден също ще обсъдим всичко това “, сподели съветският водач.

Срещата се организира в коридорите на конгрес за отбелязване на 10 години от самодейността „ Един пояс, веднъж “ (BRI), обхващаща целия свят политика за развиване на инфраструктурата, която е една от главните политики на Си.

Лидери и високопоставени политици от към 130 страни са в китайската столица за събитието, което бе намерено в сряда.

Китай е най-големият търговски сътрудник на Русия, като обменът сред нациите доближи рекордните 190 милиарда $ предходната година, демонстрират данни на пекинската митница.

Путин е на задача да укрепи към този момент мощната връзка сред двете страни, макар че специалистите споделят, че Москва от ден на ден е младши сътрудник в връзките.

Пекин се опита да се нарежда като медиатор във войната в Украйна, само че отхвърли да осъди пълномащабното навлизане на Русия, почнало през февруари 2022 година

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР