Китайският лидер Си Дзинпин и руският Владимир Путин ще обсъдят

...
Китайският лидер Си Дзинпин и руският Владимир Путин ще обсъдят
Коментари Харесай

Путин и Си Дзинпин ще обсъдят украинския конфликт по време на среща

" Китайският водач Си Дзинпин и съветският Владимир Путин ще обсъдят войната в Украйна и други интернационалните и районни тематики на срещата си по-късно тази седмица ", това оповестиха от Кремъл.

" Двамата ще се срещнат в Узбекистан на среща на върха, която ще покаже опция на западния свят ", показаха още от Кремъл.

Това е първото пътешестване на китайския президент в чужбина от началото на пандемията. Той се е запътил към исторически трети мандат, до момента в който връзките на Путин със Запада са на дъното поради Украйна. Си Дзинпин стартира тридневното си пътешестване в Казахстан през днешния ден. След това той ще се срещне с Путин на следващия ден на срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие (ШОС) в Самарканд, която ще се организира от 15 до 16 септември.

" Путин ще се срещне и с други водачи, в това число тези на Индия, Пакистан, Турция и Иран - само че срещата му с водача на Китай е от изключително значение ", уточни представителят на Кремъл за външната политика Юрий Ушаков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР