Китайският лидер Си Дзинпин е поканил руския президент Владимир Путин

...
Китайският лидер Си Дзинпин е поканил руския президент Владимир Путин
Коментари Харесай

Си Дзинпин покани Путин и Мишустин в Китай

Китайският водач Си Дзинпин е поканил съветския президент Владимир Путин да държавно посещаване. " Вчера поканих президента Путин да посети Китай в комфортен миг тази година, защото Китай ще бъде хазаин на третия интернационален конгрес в границите на самодейността " Един пояс, веднъж " *.

Президентът Путин взе присъединяване в предходните два форума, които се организираха.

Си Дзинпин се срещна през днешния ден и с съветския министър-председател Михаил Мишустин, след вчерашната неофициална среща с Путин, която продължи над четири часа и половина.

Си Дзинпин е отправил покана и към Мишустин, с цел да открият двете страни по-тесни връзки, като се е изказал позитивно за самодейността да се възвърне механизмът на постоянни срещи сред държавните ръководители на двете страни.

Инициативата " Един пояс, веднъж " е идея, препоръчана през 2013 година от Си Дзинпин и негова основна самодейност по възобновяване на остарелия Път на коприната за свързване на Китай с Азия, Европа и други райони. Западът, изключително Вашингтон, го преглежда като опит на Китай да популяризира въздействието си в чужбина и да натовари страните с задължения посредством непрозрачни планове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР