Китайският конгломерат HNA Group Co., под натиска да намали дълговата

...
Китайският конгломерат HNA Group Co., под натиска да намали дълговата
Коментари Харесай

Концесионерът на летище Пловдив продава транспортния си бизнес в Европа

Китайският конгломерат HNA Group Co., под натиска да понижи дълговата си тежест, води извънредни договаряния за продажбата на транспортния си и логистичен бизнес в Европа и Канада на вложителя I Squared Capital за над един милиард евро, оповестява The Wall Street Journal, цитирайки свои източници.

През 2013 година HNA, дружно с основаната в Хонконг Bravia Capital, получиха TIP Trailer Services от General Electric Co. Със седалище в Амстердам, TIP отдава чартърен ремаркета за камиони и дава свързани услуги като лизинг и поддържка за промишлеността. Компанията работи на 84 местоположения в 17 страни в Европа, в това число Англия, Италия, Франция и Германия, както и Канада.

 Летище
Летище " Пловдив " отиде при закъсалата китайска HNA Group

Компанията се разрасна с помощта на задължения, които в този момент мъчно заплаща

HNA купи TIP като допълнение на съществуващия си транспортен бизнес в авиацията, отдаването чартърен на контейнери за транспорт на товари по въздух и вода, както и лизинг и финансиране. Покупката бе част от масираното придобиване, подкрепено от големи заеми, в което влизат редица промишлености от хотели до летища.

От ноември предходната година HNA стартира да продава активи, с цел да обслужи своя дълг от над 100 милиарда $, както и с цел да се отърве от бизнеси, които се считат за " спекулативни " съгласно новите наредби на китайското държавно управление.

TIP е генерирала 517 милиона евро доходи предходната година, както и 49 милиона облага. До 2020 компанията си е сложила цел приходите да скочат до един милиарда $ посредством придобивания и уголемение на активността.

 HNA Group понижи още каузи си в Deutsche Bank
Новият концесионер на летище " Пловдив " продаде още акции в най-голямата немска банка

Конгломератът има $100 милиарда задължения
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР