Китайският интернет регулатор нареди на операторите на магазините за мобилни

...
Китайският интернет регулатор нареди на операторите на магазините за мобилни
Коментари Харесай

Пекин премахна китайският аналог на Uber от магазините за приложения

Китайският интернет регулатор подреди на операторите на магазините за мобилни приложения в страната да отстранен услугата за споделени пътувания Didi Chuxing единствено няколко дни, откакто компанията осъществя едно от най-големите първоначални обществени предлагания в Съединени американски щати за последното десетилетие, съобщи Блумбърг.

Китайската организация за киберсигурност разгласи възбраната против Didi в неделя, обвинявайки компанията, известна още като „ китайския Uber ”, в нелегално събиране и упобтрена на персонални данни на своите клиенти.

Това решение на процедура принуждава най-големите магазини за приложения в Китай, измежду които тези, оперирани от Apple, Huawei и Xiaomi, да отстранен приложението на Didi. Над 500-те млн. консуматори, които към този момент са го изтеглили, обаче ще продължат да имат достъп до него.

На Фона на новината цената на книжата на японския софтуерен конгломерат SoftBank, който е водещ акционер в Didi, се намали с 5,39% в понеделник, записвайки най-големия си еднодневен спад от 13 май насам.

Бързото решение на мощният китайски интернет регулатор е тежък удар против Didi, която от много време е обект на рецензии по отношение на сигурността на данните на нейните консуматори. Тя също так ае изправена и пред антимонополно следствие, провокирано от обвинявания, че е употребила антиконкурентните практики против по-малко компании в бранша.

Регулаторния напън против Didi е част от по-широката акция на Пекин против възходящото въздействие на софтуерните колоси в страната. По-рано Пекин предприе ограничения против Ant Group и Alibaba.

Didi набра към 4,4 милиарда $ при първичното си обществено предложение в Съединени американски щати. Това бе вторият максимален борсов дебют на китайска компания на Нюйоркската фондова борса след този на Alibaba през 2014 година

DIdi е учредена през 2012 година, като компанията споделя, че има 493 млн. дейни годишни консуматори и 15 млн. водачи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР