Китайският гигант в електронната търговия Алибаба обяви, че е придобил

...
Китайският гигант в електронната търговия Алибаба обяви, че е придобил
Коментари Харесай

Алибаба купи доставчика за храна Ele.me за 9,5 млрд. долара

Китайският колос в електронната търговия " Алибаба " разгласи, че е придобил цялостен надзор върху водещата компания за доставка на храни в страната Ele.me против 9,5 милиарда $.

Сделката е най-новата опасност за конкуренцията в засилващата се трескава борба сред огромните производители на технологии " Алибаба " и " Тенсент " в бързо разрастващите се китайски пазари за онлайн поръчки на храни и цифрови заплащания.

Досега " Алибаба " и неговата финансова ръка " Ант " бяха притежатели на 43% от шанхайския стартъп, само че след сключването на съглашението той ще бъде напълно обхванат от тях.

Мобилното приложение Ele.me (в превод " Гладен ли сте? " ) оперира в над 2000 града на територията на Китай и от средата на 2017 година насам има повече от 260 млн. клиенти. За да обслужва всичките си клиенти, компанията разполага и с цяла войска снабдители, които се придвижват на скутери - по-конкретно 3 млн.

От изказването на " Алибаба ", водач в електронната търговия поради извънредно известната си онлайн платформа за извършване на покупки " Таобао ", излиза наяве, че след сливането Ele.me ще бъде трансфорат в нещо доста повече от доставка на ястия.

" Бързата услуга за доставки Ele.me ще се разраства въз основа на опита си в доставката на храни и ще дава на потребителите по-широка гама от артикули и услуги при поискване. Това разширение на бизнеса ще разреши на Ele.me да употребява по-ефективно огромния си набор снабдители, които понастоящем извършват поръчки в градовете в Китай ", обявиха от " Алибаба ".

Поглъщането е отражение на желанието на китайския колос да интегрира своите онлайн услуги за електронна търговия с физически " офлайн " услуги и по този метод да си обезпечи по-голяма инерция на растежа. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР