Китайският гигант от машинната индустрия Haitian обяви, че ще строи

...
Китайският гигант от машинната индустрия Haitian обяви, че ще строи
Коментари Харесай

Китайски гигант от машинната индустрия инвестира €100 милиона за фабрика в Сърбия

Китайският колос от машинната промишленост Haitian разгласи, че ще строи фабрика в Рума, Сърбия в инвестиция за €100 милиона. Това е още една от най-големите вложения в страната през последните месеци, оповестява сръбският портал Б92.

Haitian е най-големият международен производител на машини за инжектиране под налягане, с 56 000 създадени инжекционни машини през 2021 година и годишна продажба от над €2,2 милиарда.

Компанията прави индустриална активност в пет индустриални области, в това число пулверизатор машини, машини за леене под налягане, машини с ЦПУ, роботи и автоматизация, както и серво уреди.
 Едрият бизнес на Сърбия и Хърватия упорства за по-опростени гранични процедури
Едрият бизнес на Сърбия и Хърватия упорства за по-опростени гранични процедури

Заради километричните опашки на камиони

Фирмата възнамерява да покрие пазари в Европа, Азия и Съединени американски щати, като първата цел след Сърбия е Турция, а по-късно Русия, Близкият изток, Индия и Съединени американски щати.

На фона на войната в Украйна и рецесията в доста браншове от едрия бизнес, Сърбия пробва да изнася повече стомана за Европейския съюз. Голяма част от това произвеждане идва от китайски производители.

В края на март стана ясно, че стоманодобивната фабрика в Смедерево, Сърбия, която е благосъстоятелност на китайската компания Hbis (HBIS Group Serbia), ще може да изнася за Европейски Съюз с по 30 000 тона повече матеуриал на тримесечие.

Увеличаването на износа, който понижа фрапантно поради войната в Украйна, става допустимо след преразпределение на квотите за импорт на стомана в Евросъюза, предопределени преди този момент за Русия и Беларус.
 Сърбия ще изнася 30 000 тона стомана повече за Европейски Съюз
Сърбия ще изнася 30 000 тона стомана повече за Европейски Съюз

След увеличение на квотите във фабриката в Смедерево
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР