Китайският гигант Huawei сключи сделка с руската телекомуникационна фирма MTS

...
Китайският гигант Huawei сключи сделка с руската телекомуникационна фирма MTS
Коментари Харесай

Huawei сключва сделка с руски телеком

Китайският колос Huawei подписа договорка с съветската телекомуникационна компания MTS за развиването на 5G технология в Русия, предава Би Би Си.

Компаниите ще работят по идващото потомство 5G мрежи в страната в границите на идната година. Споразумението беше контрактувано в миг, в който китайският президент Си Дзинпин стартира тридневна аудиенция в Русия, написа investor.bg.

Сделката се случва в миг, в който някои западни страни, водени от Съединени американски щати, блокираха китайската компания поради опасения за националната си сигурност.

Сделката е обвързвана с „ създаването на 5G технологии и пилотно стартиране на пето потомство мрежи през 2019 и 2020 година “, показва MTS в изказването си, представено от Агенция Франс Прес.

Споразумението евентуално ще донесе известно облекчение за Huawei, която е под голям интернационален напън през последните месеци. Тя стана централна част от комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай.

Съединените щати предизвикват своите съдружници да блокират Huawei, най-големият производител на телекомуникационно съоръжение, от основаването на 5G мрежите им, потвърждавайки, че китайското държавно управление може да употребява продуктите на компанията за шпионаж.

Huawei отхвърля тези изказвания и е безапелационна, че е самостоятелна от управляващите.

И въпреки всичко някои страни, в това число Австралия и Нова Зеландия, блокираха Huawei от 5G.

Усилията на Вашингтон да блокира Huawei ескалираха през май, когато администрацията на Тръмп сложи компанията в „ черния лист “ за търговия. /investor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР