Китайският гигант China Telecom може да се превърне в третия

...
Китайският гигант China Telecom може да се превърне в третия
Коментари Харесай

Китайски гигант пробива на един от най-големите пазари в Азия

Китайският колос China Telecom може да се трансформира в третия телекомуникационен оператор във Филипините, като част от напъните на управляващите в островната страна да засилят конкуренцията и да покачат качеството на пословично неприятните мобилни услуги на един от най-големите пазари в Азия.

През предишния месец президентът на Филипините Родриго Дутерте предложи на Китай " привилегията " да се включи на локалния пазар, отправяйки предизвикателство към дългогодишната доминация на двата филипински телекома - PLDT и Globe Telecom.

Държавният глава е решен да се оправи с бавния и постоянно пресеклив интернет и неприятното качество на мобилните услуги.

" Китайското държавно управление избра China Telecom да влага във Филипините по покана на президента Дутерте ", сподели пред Reuters Елисео Рио, секретар на министерството на осведомителните и информационните технологии.

Филипинското законодателство изисква китайската компания да откри локален сътрудник, с който да си сътрудничи. Властите сега търсят подобаваща компания за тази цел.

China Telecom, една от трите най-големи държавни телекомуникационни компании в Китай, съобщи, че към момента не е реализирано дефинитивно съглашение. Телекомът прави авансово изследване за опциите за вложения във Филипините, само че към момента няма съответен проект.

Според филипинската конституция непознати вложители могат да имат най-много 40% от локални телекомуникационни компании, което до момента държеше настрани мултинационалните компании от пазар с повече от 100 млн. консуматори - един от най-големите в Азия.

Държавната китайска компания би трябвало да си партнира с реномирана филипинска компания със действителен телекомуникационен лиценз. " Правителството форсира това, тъй като потребителите се нервират от отказаните позвънявания и бавните интернет връзки ", съобщи секретарят на пресслужбата на президента Мартин Андаран.

Подходящ сътрудник може да се окаже Philippine Telegraph & Telephone Corp, която има упоритостите да бъде главен състезател на локалния пазар и води договаряния с China Telecom и Datang Telecom.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР