Китайският гигант CHEС (China Harbour Engineering Company), чиято дейност е

...
Китайският гигант CHEС (China Harbour Engineering Company), чиято дейност е
Коментари Харесай

Китайски гигант с инвестиционен интерес към черноморските портове

Китайският колос CHEС (China Harbour Engineering Company), чиято активност е обвързвана с огромно строителство най-вече в региона на инфраструктурата, демонстрира капиталов интерес към черноморските пристанища във Варна и Бургас. Това стана ясно на провелата се среща сред делегация на ГЕРБ и генералния шеф на компанията Лин Ичонг.

Срещата се състоя в границите на работно посещаване на българската делегация в Пекин, водена от народния представител и ръководител на парламентарната група за другарство с Китай Димитър Бойчев. В делегацията са и кметовете на черноморски общини. „ За черноморските общини е значимо да сеизгради автомагистрала, която да свързва Варна и Бургас. За развиването на стопанската система е от голяма важност да се усили и потенциалът на пристанищата в огромните регионални центрове ”, сподели на срещата депутатът от ГЕРБ.

Той уточни, че подобряването на инфраструктурата е измежду целите на българското държавно управление, с цел да се развива бизнесът и да се притеглят вложения.
От китайската компания осведомиха, че към този момент са имали опция да посетят Варна и да се срещнат на място с вероятностите за развиване и рационализация на пристанището. Има интерес към опциите за основаване на промишлена зона за експорт на зърнени артикули.
СНЕС е на 103-то място в класацията на първите 500 компании в света и заема шесто място измежду китайските компании, които се занимават с интернационална активност. Строителният колос е построил доста пристанища, измежду които и най-голямото в света – в Шанхай.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР