Китайският държавен глава Си Дзинпин беше преизбран от парламента за

...
Китайският държавен глава Си Дзинпин беше преизбран от парламента за
Коментари Харесай

Китайският президент беше преизбран

Китайският държавен глава Си Дзинпин беше избран отново от Народното събрание за президент на Китай без ограничаване за броя на мандатите, предадоха международните организации. Общокитайското заседание на народните представители гласоподава единомислещо за преизбирането му на поста ръководител на Китайската национална република.

Си Дзинпин беше избран отново и на длъжността ръководител на Централния боен съвет. Вотът се организира дни, откакто беше изменена конституцията на Китай и стана допустимо президентският пост да е доживотен. От 1982 година имаше ограничаване на броя мандати на държавния началник.

Реформата поставя завършек на системата, наложена през 1982 година от някогашния китайски водач Дън Сяопин за да не се повтарят отсега нататък кръвопролитията през пожизнената тирания на Мао Дзедун и в частност безредната Културна гражданска война от 1966-1976 година.

Преминаването към еднолично ръководство на Си Дзинпин ускорява опасенията, че Пекин подкопава опитите да се осуетят крайностите на автократичното ръководство и да се създаде постоянна и предвидима регулация в стопанската система.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР