Китайските военноморски сили са преминали на юг от Тайван и

...
Китайските военноморски сили са преминали на юг от Тайван и
Коментари Харесай

Китайските ВМС с поредно учение край Тайван и Филипините

Китайските военноморски сили са минали на юг от Тайван и са направили следващите военни учения, които Тайван дефинира като " заплашване ", оповестява " Ройтерс ".

Изтребители са изхвърчали от единствения китайски самолетоносач Ляонин в региона на изток от канала Баши, който минава сред Тайван и Филипините.

Китайските разрушители правят офанзивни и отбранителни тренировки. В сряда флота извърши учения в Тайванския пролив, а държавни медии разяснява, че това е директен отговор на " провокациите " на Тайван. Тайван от своя страна организира учения във вторник на два тайвански острова покрай Китай.

В четвъртък китайски бомбардировачи летяха към Тайван, а тайванският политически съвет по въпросите на континенталната консервационна политика на Китай твърди, че ученията на Китай, в това число прелитането на бомбардировачите, са " военни заплашванията ".

Тайван е един от най-чувствителните въпроси в Китай, като се ускоряват и военни учения към острова през миналата година. Китайските маневри с в миг на напрежение сред Пекин и Тайпе и следват предизвестията на китайския президент Си Дзинпин против тайванския фракционизъм.

Си Дзинпин участва на най-голямото военно обучение на флота в Южнокитайско море, в което вземат участие 76 бойни самолета и 48 бойни кораба и подводници. Военните учения на Китай и засилената им интензивност са притеснителни както за съседите им, по този начин и за Съединени американски щати. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР