Китайските военни съобщиха, че днес са осъществили учения в морето

...
Китайските военни съобщиха, че днес са осъществили учения в морето
Коментари Харесай

Китай обяви военни учения край Тайван заради провокация, организирана от Тайпе в сговор със САЩ

Китайските военни оповестиха, че през днешния ден са осъществили учения в морето и въздушното пространство към Тайван в отговор на неуточнена " провокация " от страна на демократично управлявания остров и Съединени американски щати, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

През август Китай провежда военни маневри към Тайван след визитата в Тайпе на тогавашната председателка на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси, а през вчерашния ден разкритикува Съединени американски щати за нов закон за националната защита, който планува увеличение на военната помощ за Тайван.

В малко изказване командването на Източната зона на Китайската народноосвободителна войска съобщи, че е направило патрули и учения със стрелби към Тайван, без да конкретизира място.

" Това е съдбоносен отговор на актуалната ескалация на сговор и провокация от страна на Съединени американски щати и Тайван ", споделиха военните, без да показват детайлности. Силите ни ще подхващат всички нужни дейности, с цел да защитят уверено националния суверенитет и териториална целокупност, допълниха те.

Тайванското министерство на защитата за момента отхвърли коментар.

Китай не се е отказал да употребява мощ, с цел да сложи Тайван под собствен надзор. Тайван изрично оспорва суверенитета на Китай, потвърждавайки, че единствено 23-милионното население на острова може да взема решение своето бъдеще.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР