Китайските военни са склонни да си сътрудничат с руските си

...
Китайските военни са склонни да си сътрудничат с руските си
Коментари Харесай

Министерството на отбраната в Пекин: Китай е склонен да си сътрудничи с Русия по военните въпроси

Китайските военни са склонни да си сътрудничат с съветските си сътрудници за усилване на стратегическата връзка и съгласуваност сред двете страни, разгласи през днешния ден китайското министерство на защитата, съобщи Ройтерс.

Китай и Русия ще работят дружно по реализиране на начинания за международна сигурност, заяви на постоянна конференция представителят на китайското военно министерство Тан Къфей. Двете страни ще задълбочат военното доверие и дружно ще бранят интернационалната правдивост и правораздаване. Освен това ще провеждат взаимни морски и въздушни патрули и ще организират взаимни учения, добави представителят.

Неотдавнашно взаимно обучение на военноморските сили на Китай, Иран и Русия в Оманския залив е подобрило опциите им да правят морски задачи от друго естество, заяви през днешния ден китайското министерство на защитата.

Ученията способстваха още повече за другарските връзки и съдействието сред трите страни, сподели Тан Къфей. Китай, Иран и Русия изпратиха военноморски елементи, включващи 12 кораба, специфични отряди и водолазни звена, за присъединяване в ученията, които се организираха сред 12 и 19 март, добави той.

Неотдавна китайският президент Си Дзинпин се срещна с съветския си сътрудник Владимир Путин в Русия, което обаче не се хареса на Съединени американски щати, напомня Ройтерс.

Китай сподели по този мотив, че съдействието сред Австралия, Англия и Съединени американски щати по въпроса с нуклеарните подводници може да провокира конкуренция във въоръжаването, отбелязва Ройтерс.

" Веднъж щом се отвори " кутията на Пандора ", стратегическият баланс в района ще бъде нарушен и районната сигурност ще бъде съществено застрашена ", добави Тан Къфей.

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР